tisdag 11 september 2007

Lo 5 månader

Det är drygt en vecka sedan Lo blev 5 månader. Liten Lo blir Stor Lo. Tiden går såå foort!! Vart tog den lilla sparvungen vägen som knappt fick fram ett pip i början? Den hjälplöse lille krabaten som inte orkade amma, utan bara somnade vid bröstet. Nu äter han som en häst! Om jag drar flaskan ifrån honom hjälper han till med händerna för att stoppa in den i munnen igen. När jag kommer med skeden full av puré, gapar han stort.

När vi la Lo i bilbarnstolen och skulle åka hem från bb försvann han nästan i den... Nu får han snart inte plats! Samma sak med barnvagnen... I början var det inte så lätt att se vem han var mest lik utseendemässigt, men nu blir han allt mer lik E. En liten mini-E.

Att Lo är envis märkte vi tidigt. Han vägrade till exempel att ligga med huvudet åt höger, hur vi än vred på honom eller byggde upp barriärer så att han skulle lägga huvudet åt höger. Han lyckades alltid vända sig om eller förflytta sig på något sätt för att kunna ligga som han ville. Det gör han fortfarande. Det har resulterat i att hans huvud blivit lite platt på ena sidan. Nu när han blivit äldre låter vi honom ligga mycket på mage, även när han sover, för att inte belasta huvudet. När han sover på rygg brukar vi vrida huvudet åt "rätt håll", men nästa gång man tittar till honom har han vridit tillbaka det. På bvc säger de att huvudformen kommer att bli bättre, men i och med att han är så "svårstyrd" så känns det inte som att det kommer att försvinna av sig själv. Nästa vecka ska han på en tidig 6 månaderskontroll och då har vi bett läkaren titta extra på hans huvudform. Det är ju nu, när huvudet fortfarande är mjukt, som det finns möjlighet att åtgärda det.

För övrigt är Lo en riktig solstråle och ett charmtroll utan dess like! Han förgyller våra dagar på ett obeskrivbart sätt. Om man ger honom lite av sin tid ger han mångdubbelt tillbaka. Han är det absolut bästa som hänt oss! Vår älskade lilla Lo.



Så här glad blev Lo när han fick den gröna kaninen i 5-månaderspresent efter vår shoppingresa.

Inga kommentarer: