onsdag 28 februari 2007

Yummie!

I går bakade jag en jättesmarrig morotskaka. Den blev saftig och god, hoppas det funkar att frysa in... Dubblade nämligen receptet och gjorde den i långpanna. Gör gärna lite mer citronkräm om ni vill ha ett tjockare lager på. Här är receptet:

Kakan:
2 ägg
2 dl socker
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
110 g smält smör

Citronkräm:
60 g Philadelphiaost
30 g mjukt smör
1,25 dl florsocker
rivet skal av 0,5 st citron
ev 0,5 dl hackade valnötter till garnering

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2) Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. (Jag la istället bakplåtspapper i en långpanna när jag dubblade receptet.)
3) Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner morötterna.
4) Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner dem och smöret växelvis i äggsmeten.
5) Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 35-40 min eller tills kakan känns torr. Prova med en sticka.
6) Rör ihop alla ingredienser till krämen. (Var lite försiktig med citronen om du inte vill att det ska vara för mkt citronsmak.)
7) När kakan kallnat bred på krämen. Strö ev på valnötter.

Njuuut!

Inga kommentarer: