lördag 1 december 2007

Juligt och ljuvligt gott!

Nybakade Saffransbiscotti och glögg... De var enkla att baka och här är receptet för er som vill testa (ur boken Kära små kakor) :

Ingredienser:
* 150 g sötmandel
* 75 g rumsvarmt smör (Det gick bra att micra lite på upptining...)
* 3 dl strösocker
* 1 kuvert saffran
* 3 ägg
* 7 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandeln grovt. Vispa smör, socker och saffran. Vispa ned äggen. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel. Vispa sakta ner i smeten. Inte för länge! Rulla degen på mjölad bänk till 2 längder, lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 120 grader. Låt skorporna svalna lite och skär dem sedan i långa sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen ca 30 minuter. (Jag torkade dem nog i 40 minuter, måste bli helt torra!)
k

Inga kommentarer: