tisdag 10 november 2009

Drottningpaj

Enkel och god paj, bara att svänga ihop, låta svalna en aning och servera med vaniljglass. Mmmmm.... :-)

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
1/5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
150 g kallt smör

Äggfyllning:
1 dl creme fraiche
1 dl socker
2 ägg

Fyllning:
250 g hallon & blåbär

Gör så här:
1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen med händerna eller batberedare. Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förgrädda skalet i 10 min.
3. Blanda äggfyllningen och häll i skalet. Lägg på bären och grädda ca 45 min i mitten av ugnen. Låt svalna.



Ok, den ser mer ut som en skum pizza på den här bilden, men den var faktiskt jättegod! :-)

Inga kommentarer: