Vad passar väl bättre i dessa kräfttider än kräftpaj en regning fredagkväll? Goda tillbehör är vitlöksbröd och så förstås en fräsch sallad.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
1/2 stor purjolök i skivor
1 burk kräftstjärtar
riven ost
paprikaringar
Äggstanning:
2 dl mjölk
2 ägg
1 burk örtcreme fraiche
salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop pajdegen och tryck ut i en form. Nagga botten och förgrädda ca 10-15 minuter. Rör under tiden ihop äggstanningen.
Lägg i fyllningen och äggstanningen. Grädda ca 40 minuter tills fyllningen "stannat". Låt stå en liten stund innan servering så håller den ihop när den skärs :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar